Αρχικό μήνυμα απο
elenakyrozi
Συμφωνώ και εγώ σε γενικές γραμμές, κατά τη γνώμη μου το καλυτερο θα ήταν ατομικό τουρνουά με consolation για τους χαμένους του πρώτου και δεύτερου γύρου ή με σύστημα round robin και ομίλους αλλά που μετά οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο να παίζουν ένα τελικό για να βγει ο νικητής. Καλώς ή κακώς το τένις είναι ατομικό άθλημα, και πράγματι με τα ομαδικά και τα διασυλλογικά αποκλείονται παιδιά που δεν έχουν συμπαίκτη από τον ίδιο όμιλο ή και άλλα που προπονούνται μόνα τους. Επίσης το διπλό παιχνίδι έχει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία από το μονό γιαυτό και σπάνια κάποιος διακρίνεται και στα δυο (τiς μόνες που θυμάμαι είναι τις αδελφές Wiliams). Σίγουρα αν ο αγώνας συνδιαστεί με επιδείξεις από επαγγελματίες και κάποια δωράκια απο εταιρείες, αυτό θα είναι το καλύτερο. Εγώ έχω 3 παιδιά που παίζουν τενις (σε μικρές σχετικά ηλικίες 8,10,12), το μεφάλο, 12 τώρα, όχι και τόσο καλό, που πιστεύω ότι θα τον βοηθούσε πολύ αντί να φεύγει από 1ο, 2ο γύρο (μετά από σχετικά δύσκολες κληρώσεις) να μπορεί να παίζει και ενα consolation. Από την άλλη με το 2ο παιδί που είναι καλό, κόντεψε να χαλάσει μια φιλία πέρσι στα διπλά στη Φιλοθέη, όταν με συμπαίκτη ένα αρκετά αδύναμο παιδί (γιατί δεν υπήρχε άλλο) βρέθηκε στο σημείο να παίζει όλους τους πόντους μονο του και οι αντίπαλοι να ρίχουν συνέχεια στο πιο αδύνατο που δεν μπορούσε και έχανε. Επίσης τα περισσότερα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν παίζουν ακόμα στο φιλέ, με αποτέλεσμα να κάθονται και τα δυο πίσω και να μπερδεύονται. Το αλλο πρόβλημα είναι με το θέμα της ηλικίας, δηλ ότι δεν αφήνουν μικρότερα παιδιά (δηλ του 2002 για φέτος) να παίξουν στα 10ρια αλλά ούτε και τα μεγάλα (του 2000) που μπορούν να παίξουν στα 12ρια. Κάτι που επιτρέπεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (το έψαξα πολύ) ενώ το δεύτερο (δηλ να μπορούν τα μεγάλα 10ρια να παίξουν στα 12ρια) επιτρέπεται και στους αγώνες του tennis europe!! όπου το επίπεδο είναι πολύ ψηλότερο από τα δικά μας ενωσιακά και πανελλαδικά. Μακάρι να γίνει τελικά αύτό με τους αγώνες επίδειξης γιατί θα τους αρέσει πολύ. Τα παιδιά μου πήγαν και ball kids στο Status και στο Davis cup όπου βρέθηκαν κοντά σε όλους αυτούς και πιστεύω ότι θα τους άρεσε πολύ να έπαιζαν και μαζί τους.